Computer reparatie

Computers & Laptops

Computer reparatie aan huis

Is uw computer of laptop stuk? En u wilt uw computer laten maken? Er kunnen veel onderdelen kapot gaan aan in een computer of laptop. Ik zal eerst het probleem in kaart moeten brengen om een juiste diagnose te kunnen stellen. Soms gaat dit al aan de telefoon omdat specifieke meldingen herleidbaar zijn naar een specifiek onderdeel. Als dit niet lukt kom ik bij op locatie om uw PC te onderzoeken. Ik kan u vooraf vertellen wat ik ga doen en wat de kosten zullen zijn. Ik kan u adviseren of het raadzaam is om computer te laten repareren of dat het tijd is voor een nieuwe. Dit is mede afhankelijk van uw wensen en leeftijd van de computer. Ook de specificaties van de computer spelen hierbij een rol. Als de reparatie wat gecompliceerder is, kan ik de PC of laptop ook meenemen. Vaak bent u de computer niet langer dan 1 of 2 werkdagen kwijt. Op deze manier kunt u snel weer aan de slag.

Computer reparatie in Diever
Harde schijf reparatie

Harde schijf

Dit is voor de opslag van uw data. Dit onderdeel is een kwetsbaar onderdeel en gaat vaak kapot. Wanneer dit gebeurt zal de computer niet meer kunnen opstarten omdat het geen besturingssyteem meer kan vinden / laden.

Moederbord laten maken

Moederbord

Dit is de ruggengraat van de computer. Alle componenten worden hier op aangesloten. Als dit onderdeel kapot gaat is dat vaak een groter probleem. Soms moet hiervan ook de BIOS batterij worden vervangen.

RAM geheugen

RAM geheugen

RAM geheugen wordt gebruikt door de processor om tijdelijke bestanden in op te slaan. Hoe meer RAM geheugen, hoe meer programma’s je tegelijkertijd kan uitvoeren. Is dit kapot, dan kan je computer erg traag gaan werken.

Videokaart laten repareren

Videokaart

Niet elke PC heeft een losse videokaart zoals hierboven afgebeeld. Vaak zit deze geïntegreerd in de processor. Dit onderdeel bouwt het beeld op van de computer. Voor gamers is een krachtige videokaart een must have.

CPU kapot

Processor

De processor is het brein van de computer en voert alle berekeningen uit. Als deze kapot gaat dan zal het moederbord waarschijnlijk gaan piepen. Hoewel een processor niet vaak kapot gaat anders dan oververhitting.

Voeding

Voeding

Dit onderdeel voorziet de computer van stroom. Het verdeeld de stroomsterkte en spanning over de verschillende componenten. Dit onderdeel gaat ook vaker kapot en dat resulteert in een computer die helemaal niets meer doet.

Start uw computer niet meer op?

Wanneer uw computer niet meer opstart kan dat meerdere oorzaken hebben. Doet de PC helemaal niets meer? Of gaat de computer nog wel aan maar blijft deze hangen op een melding of gewoon een zwart scherm? Het kan te maken hebben met de voeding of een verkeerde BIOS instelling. Het kan ook komen doordat de BIOS batterij leeg is geraakt. Maar dit laatste gaat dan ook weer niet op voor alle computers omdat sommige prima starten zonder. Kortom het kan van alles zijn en het beste kunt u even contact met mij opnemen. Hoe gedetailleerder u het probleem aan mij kunt beschrijven, des te groter is de kans dat ik aan de telefoon al een diagnose kan stellen.  

Geeft uw PC een vreemde melding?

Krijgt u een vreemde melding op u scherm te zien tijdens het opstarten. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er staat “no bootable device found”. Ik beschrijf deze melding omdat dit vaker voorkomt en het heeft vaak te maken met de harde schijf. Dit is een kwetsbaar onderdeel die niet goed tegen vallen of stoten kan. Ook heeft elke harde schijf een maximaal aantal draaiuren. Omdat Windows geïnstalleerd staat op de harde schijf kan de computer dus niet meer opstarten. In sommige gevallen kan ik de data van de defecte schijf nog redden, maar dat is niet in alle gevallen zo. Het vervangen van de harde schijf en Windows opnieuw installeren is dan de oplossing die uitgevoerd dient te worden.

Nieuws artikelen

Hoe herken ik internetcriminaliteit?

Hoe herken ik internetcriminaliteit?

Helaas kom ik het steeds vaker tegen. Mensen die slachtoffer zijn geworden van internetcriminaliteit. Er zijn vele vormen van online criminaliteit...

Wat is een SSD-upgrade?

Wat is een SSD-upgrade?

Op een "traditionele" harde schijf wordt data magnetisch op een snel roterende schijf opgeslagen en gelezen. Het voordeel is dat er een grote...

WhatsApp verzenden
Computerservice Berkel
Kan ik u ergens mee helpen? Stuur mij gerust een Whatsapp. Met vriendelijke groet, Jan.